Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 45€

0

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Αρχές του 1970 και οι πρωτεργάτες της οικογένειας αρχίζουν να ασχολούνται όλο και περισσότερο με τα αμπέλια που έχουν στην ιδιοκτησία τους. Η πρώτη γενιά της οικογένειας Ποντικάκη, δημιουργεί τις προϋποθέσεις… για καλό κρασί! Εκεί, στην λεβεντογέννα Κρήτη ωρίμασε η ιδέα της δημιουργίας μιας εταιρίας που θα προσφέρει στους Έλληνες όλης της γης, το καλύτερο γευστικό και αρωματικό κρασί. «Εβίβα»! Το 1974, ο Εμμανουήλ Ποντικάκης με σεβασμό στην οινική παράδοση, λάνσαρε το πρώτο κρασί και έβαλε τα θεμέλια δημιουργία της «Αρετούσας». Ο Κρητικός τρόπος οινοποίησης, σε συνδυασμό με τις νέες μεθόδους Γαλλικής οινοποίησης αλλά και τα άριστα αμπελοοινικά προιόντα της Κρήτης οδήγησαν στην πρώτη εμφιάλωση με την εμπορική ονομασία «Εβίβα» Αφοί Ποντικάκη. Το πρώτο πείραμα πέτυχε και τα κρασιά «Εβίβα» απέκτησαν μεγάλη δημοφιλία.

Η «Αρετούσα», εμπνευσμένη από την πρωταγωνίστρια του Ερωτόκριτου, εισήλθε με επισημότητα στον συναρπαστικό χώρο του κρασιού. Το όνομα αυτό, που αντλεί την ουσία του από μια κλασική λογοτεχνική μορφή, δημιουργεί μια γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία.

Η είσοδος της «Αρετούσας» στον κόσμο του κρασιού αντιπροσωπεύει έναν πολυδιάστατο συνδυασμό της τέχνης και του οίνου. Με τη χρήση ενός ονόματος που φέρει ιστορική βαρύτητα, η οινοποιία ανοίγει τον δρόμο για μια εμπειρία που συνδυάζει τη γαστρονομία με τον πολιτισμό.

Το πρώτο πείραμα πέτυχε
Το πρώτο πείραμα πέτυχε

Το πρώτο πείραμα πέτυχε και τα κρασιά «Εβίβα» απέκτησαν μεγάλη δημοφιλία. Αποφάσισαν να οργανωθούν ακόμα περισσότερο και κατέβηκαν στην Αθήνα σε ένα μικρό αλλά εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα, χώρο για να εμφιαλώσουν περισσότερα ποιοτικά κρασιά. Έτσι, το 1991 ακολουθώντας τις επιταγές των σύγχρονων καιρών, ξεκίνησε τη προσπάθεια δημιουργίας ενός μικρού σύγχρονου χώρου, μέσα στον οποίο ωρίμαζαν επτά συνολικά ποικιλίες κρασιών. Η «Αρετούσα», που δανείστηκε το όνομα της από την ομώνυμη πρωταγωνίστρια του Ερωτόκριτου, μπήκε και επίσημα στο χώρο του κρασιού.

Η επόμενη γενιά

Η επόμενη γενιά της οινοποιίας σηματοδοτεί μια συναρπαστική μετάβαση προς το μέλλον, φέρνοντας μαζί της φρεσκάδα, δημιουργικότητα και το πνεύμα της καινοτομίας. Οι νέοι αυτοί οινοποιοί, απόγονοι μιας παράδοσης που ανθίζει, αναλαμβάνουν την αποστολή να συνεχίσουν το εφαρμοσμένο έργο των προκατόχων τους και να διαπραγματευτούν το μέλλον της επιχείρησης.

Με το πνεύμα της συνεχούς βελτίωσης και της απρόσκοπτης προοδευτικότητας, η επόμενη γενιά της οινοποιίας αντιμετωπίζει την πρόκληση να διαμορφώσει μια επιτυχημένη και ανταγωνιστική παρουσία στον κόσμο του κρασιού. Με τη συνέχιση της οικογενειακής κληρονομιάς, αναδεικνύουν όχι μόνο την παράδοση αλλά και τη δύναμη της καινοτομίας, προσδίδοντας νέα διάσταση σε έναν κλάδο που συνδυάζει την τέχνη και την επιστήμη.

Ένα κομβικό στοιχείο της προσέγγισής τους είναι η δημιουργία νέων συσκευασιών που αντικατοπτρίζουν όχι μόνο την κομψότητα και τον χαρακτήρα των κρασιών τους, αλλά και την αφοσίωσή τους στην αειφορία. Από βιοδιασπώμενα υλικά έως πρωτοποριακά σχέδια, οι νέες συσκευασίες αποτελούν έναν τρόπο εκφραστικότητας και διαφοροποίησης στον ανταγωνιστικό κόσμο των κρασιών.

Τέλος, η απόλυτη συνεργασία με τους αμπελουργούς και τους παραγωγούς είναι βαθιά υπογεγραμμένη στο DNA της οινοποιίας. Μέσω αυτής της συνεργασίας, ανταλλάσσουν γνώσεις, εμπειρίες και πρακτικές που εμπλουτίζουν την κοινότητα των κρασιών και προάγουν την ποιοτική παραγωγή.

Η Aretousa Wines and Spirits δεσμεύεται προς την υψηλή ποιότητα σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Χρησιμοποιούμε παραδοσιακές μεθόδους που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά, σε συνδυασμό με τις πιο σύγχρονες τεχνικές, ενσωματώνοντας στα προϊόντα μας τη συνδυαστική δύναμη της παράδοσης και της καινοτομίας. Η επιλογή των σταφυλιών γίνεται με μεγάλη προσοχή, ενώ ο έλεγχος ποιότητας πραγματοποιείται αυστηρά κατά τη διάρκεια όλου του κύκλου παραγωγής. Συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς αγρότες και παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις . Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε την πολυποικιλία της χώρας μέσα από τα προϊόντα μας, δημιουργώντας έναν γευστικό χάρτη που αντικατοπτρίζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας

Η επόμενη γενιά