Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49€

0

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Αρχές του 1970 και οι πρωτεργάτες της οικογένειας αρχίζουν να ασχολούνται όλο και περισσότερο με τα αμπέλια που έχουν στην ιδιοκτησία τους. Η πρώτη γενιά της οικογένειας Ποντικάκη, δημιουργεί τις προϋποθέσεις… για καλό κρασί! Εκεί, στην λεβεντογέννα Κρήτη ωρίμασε η ιδέα της δημιουργίας μιας εταιρίας που θα προσφέρει στους Έλληνες όλης της γης, το καλύτερο γευστικό και αρωματικό κρασί. «Εβίβα»! Το 1974, ο Εμμανουήλ Ποντικάκης με σεβασμό στην οινική παράδοση, λάνσαρε το πρώτο κρασί και έβαλε τα θεμέλια δημιουργία της «Αρετούσας». Ο Κρητικός τρόπος οινοποίησης, σε συνδυασμό με τις νέες μεθόδους Γαλλικής οινοποίησης αλλά και τα άριστα αμπελοοινικά προιόντα της Κρήτης οδήγησαν στην πρώτη εμφιάλωση με την εμπορική ονομασία «Εβίβα» Αφοί Ποντικάκη. Το πρώτο πείραμα πέτυχε και τα κρασιά «Εβίβα» απέκτησαν μεγάλη δημοφιλία.

Το πρώτο πείραμα πέτυχε
Το πρώτο πείραμα πέτυχε

Το πρώτο πείραμα πέτυχε και τα κρασιά «Εβίβα» απέκτησαν μεγάλη δημοφιλία. Αποφάσισαν να οργανωθούν ακόμα περισσότερο και κατέβηκαν στην Αθήνα σε ένα μικρό αλλά εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα, χώρο για να εμφιαλώσουν περισσότερα ποιοτικά κρασιά. Έτσι, το 1991 ακολουθώντας τις επιταγές των σύγχρονων καιρών, ξεκίνησε τη προσπάθεια δημιουργίας ενός μικρού σύγχρονου χώρου, μέσα στον οποίο ωρίμαζαν επτά συνολικά ποικιλίες κρασιών. Η «Αρετούσα», που δανείστηκε το όνομα της από την ομώνυμη πρωταγωνίστρια του Ερωτόκριτου, μπήκε και επίσημα στο χώρο του κρασιού.

Οι ποικιλίες

Το Δαφνί, το Κοτσιφάλι, το Ρωμέικο καθώς επίσης και το Λίατικο ήταν από τις πρώτες ποικιλίες αλλά όχι και οι τελευταίες. Οι Πελοποννησιακές ποικιλίες, ο Ροδίτης, το Αγιώργιτικο, το Μοσχάτο και πολλές άλλες είναι μερικές μόνο από τις ποικιλίες που ακολούθησαν και αποτελούν το σημερινό πυρήνα εξαγωγών της εταιρίας. Οι 7 νέες ετικέτες γνώρισαν άμεσα την επιτυχία και κατέκτησαν την αγορά της Ελλάδας. Από το 2004, η «Αρετούσα» εξάγει τα κρασιά της και σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, όπου και έχει πολλούς φανατικούς πελάτες, Ολλανδία, Αγγλία είναι μόνο μερικές χώρες που έχουν την τύχη να διαθέτουν τα κρασιά «Αρετούσα».

Οι  ποικιλίες

Η Εταιρεία

Αρχές του 1970 και οι πρωτεργάτες της οικογένειας αρχίζουν να ασχολούνται όλο και περισσότερο με τα αμπέλια που έχουν στην ιδιοκτησία τους. Η πρώτη γενιά της οικογένειας Ποντικάκη, δημιουργεί τις προϋποθέσεις… για καλό κρασί! Εκεί, στην λεβεντογέννα Κρήτη ωρίμασε η ιδέα της δημιουργίας μιας εταιρείας που θα προσφέρει στους Έλληνες όλης της γης, το καλύτερο γευστικό και αρωματικό κρασί «Εβίβα»! Το 1974, ο Εμμανουήλ Ποντικάκης με σεβασμό στην οινική παράδοση, λάνσαρε το πρώτο κρασί και έβαλε τα θεμέλια δημιουργίας της «Αρετούσας». Ο Κρητικός τρόπος οινοποίησης, σε συνδυασμό με τις νέες μεθόδους Γαλλικής οινοποίησης αλλά και τα άριστα αμπελοοινικά προιόντα της Κρήτης οδήγησαν στην πρώτη εμφιάλωση με την εμπορική ονομασία «Εβίβα» Αφοί Ποντικάκη. Το πρώτο πείραμα πέτυχε και τα κρασιά «Εβίβα» απέκτησαν μεγάλη δημοφιλία. 

Αποφάσισαν να οργανωθούν ακόμα περισσότερο και κατέβηκαν στην Αθήνα σε ένα μικρό αλλά εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα χώρο, για να εμφιαλώσουν περισσότερα ποιοτικά κρασιά. Έτσι, το 1991 ακολουθώντας τις επιταγές των σύγχρονων καιρών, ξεκίνησαν τη προσπάθεια δημιουργίας ενός μικρού σύγχρονου χώρου, μέσα στον οποίο ωρίμαζαν επτά συνολικά ποικιλίες κρασιών. Η «Αρετούσα», που δανείστηκε το όνομα της από την ομώνυμη πρωταγωνίστρια του Ερωτόκριτου, μπήκε και επίσημα στο χώρο του κρασιού. Το Δαφνί, το Κοτσιφάλι, το Ρωμέικο καθώς επίσης και το Λίατικο ήταν από τις πρώτες ποικιλίες αλλά όχι και οι τελευταίες.

Οι Πελοποννησιακές ποικιλίες, ο Ροδίτης, το Αγιωργίτικο, το Μοσχάτο και πολλές άλλες είναι μερικές μόνο από τις ποικιλίες που ακολούθησαν και αποτελούν το σημερινό πυρήνα εξαγωγών της εταιρείας. Οι 7 νέες ετικέτες γνώρισαν άμεσα την επιτυχία και κατέκτησαν την αγορά της Ελλάδας. Από το 2004, η «Αρετούσα» εξάγει τα κρασιά της σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, όπου και έχει πολλούς φανατικούς πελάτες. Ολλανδία, Αγγλία είναι μόνο μερικές χώρες που έχουν την τύχη να διαθέτουν τα κρασιά «Αρετούσα».

 

Η Εταιρεία